Tammisaaren Vanhankaupungin yhdistys

Vanhan kaupungin yhdistys – Föreningen Gamla stan i Ekenäs rf. perustettiin runsas 30 vuotta sitten. Yhdistyksellä on 192 aktiivista jäsentä.  Päämääränään yhdistys lisää kaupunginosan tunnettavuutta, vahvistaa asukkaitten yhteenkuuluvuutta sekä haluaa tukea ja säilyttää kulttuuriympäristön ainutkertaisia arvoja. Halutaan myös osoittaa että Vanha kaupunki on elävä ja voimissaan.   

Vahva ruotsinkielinen identiteetti näkyy Tammisaaren riennoissa ja tapahtumissa. Tapahtumissa pääsevät eri ikäryhmien asukkaat tutustumaan toisiinsa.

Töitä paiskitaan ainutlaatuisen kaupunkiympäristön säilyttämiseksi ja vahvistamiseksi keinoina tiedotus, kurssit ja esitelmät esim. rakennushistoriasta ja kulttuurista. Mukana olo kaupunginosa yhdistyksen toiminnassa parantaa elämän laatua ja luo yhdessäolon iloa.   

Useita toiminta tapoja
 

Tapahtuma Gamla stan lever, Vanha kaupunki elää järjestettiin laajasti yhteistyössä erilaisten toimijoitten, yhdistysten ja yksityishenkilöitten kesken. Kävijät pääsivät ihailemaan avoimia pihoja, katsomaan näyttelyitä, tutustumaan kirpputoreille ja osallistumaan Raippatorin hauskaan tapahtumaan. 

Yksi edellisvuoden suosikeista oli ikkunakalenteri joulun alla. Joka päivä yhdessä vanhan kaupungin taloista avattiin uusi jouluaiheinen ikkuna. Ihmiset kulkivat kujilla etsien päivän uutta ikkunaa. Paikallisradio auttoi kulkijoita hienovaraisilla vihjeillä. Seuraava ikkunoitten joulukalenteri on jo suunnitteilla.

Yhdistys järjestää myös matkoja toisiin vanhoihin kaupunkeihin ja tutustumisretkiä lähistön mielenkiintoisiin rakennuksiin.

Lisäksi on järjestetty esitelmiä mm. vanhoista taloista, rakennusten hoidosta, puutarhoista ja paloturvallisuudesta.

Yhdistys ja kaupunki
 

Vanha kaupunki on herännyt uuteen elämään. Yhteistyö kaupungin päättäjien ja asukkaitten kesken on voimistunut. On saatu käyttöön kaupungin tiloja ja rakennettua hedelmällistä vuoropuhelua viranomaisten ja yhdistyksen välille.  

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Haluatko liittyä jäseneksi?

Alla on kaavake jäseneksi liittymistä varten. Seuraava hallituksen kokous käsittelee hakemuksesi.

 

Kirjoita numero 7 kirjaimin: