Vill du höra fågelsång? Bygg en holk eller ett hotell!

En viktig del i vår vardag är balansen i naturen - att blommor, insekter och fåglar har utrymme och goda existensmöjligheter. I Raseborg finns det ett rikt fågelliv men tyvärr har småfågelstammen minskat drastiskt.
28.04.2022 kl. 19:53

De granna påskäggen i Gamla Stan

Evenemeng blev åter igen en succes närmare 1500 deltagare i evenemanget. Lottningen är utförd. Föreningen vill gratulera alla vinnare!!!
29.03.2022 kl. 09:30

Gamla Stans Julkalender

Klicka här så kommer du till Gamla Stans virtuella julkalender. Kartan över alla julkalender luckor har nu publicerats.
23.11.2021 kl. 11:17

Ekenäs - en pärla

Gamla stan i Ekenäs med sina charmiga trähus har under årens lopp formats där land möter hav.  Staden grundades år 1546 av den svenska kungen Gustav Vasa. De äldsta husen är från 1700- och 1800- talet. Gatunätet har anor från 1500-talet. Dagens stress försvinner då man vandrar längs de smala gatorna i en underbart pittoresk miljö. För turister från andra orter är ett besök i den svenskspråkiga kulturmiljön Gamla stan som att stiga in i en annan tidsålder - eller som att göra en resa utomlands. 

I dag är Ekenäs en trivsam småstad där allt finns på ett kort avstånd och i butiker och restauranger får man uppleva personlig och vänlig betjäning. Sommartid sjuder det av liv i Stallörsparken, på terrasser, torg, restauranger och cafeér.  Men också andra årstider är Ekenäs värt ett besök. Våren prunkar med blommande äppelträd, färggranna rabatter och gröna gräsmattor. Färgprakten under soliga höstdagar går inte att beskriva, den måste upplevas. Och vintervita dagar är Gamla stan som ett julkort från förr. Här finns den riktiga, äkta julstämningen.

Bekanta dig med staden till fots, med cykel eller hyr kanske en kanot och se staden från havet. Och avståndet till Helsingfors och Åbo är endast ca 100 km!

Välkommen till idyllen!

Föreningen Gamla stan i Ekenäs rf.

EKENÄS TAMMISAARI